Fcbarcelonanieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld.

Barcelona grote favoriet voor EL-winst

Volgens de supercomputer van FiveThirtyEight is Barcelona een van de grootste kanshebbers op het winnen van de Europa League. Nadat de Spaanse club derde werd in een poule met Bayern München, Internazionale en Sparta Praag speelt het nu eerst een play-off ronde in de EL. Dit doet het tegen Manchester United, wat dit seizoen een kans van zes procent heeft gekregen om de Europa League te winnen. Hiermee maakt het volgens FiveThirthyEight veel minder kans op het winnen van de trofee dan Barça. De Spaanse grootmacht maakt volgens de supercomputer hier namelijk 17 procent kans op. Denk je dat dit echt gebeurt? Je kunt dan in een online casino waar je ook blackjack online kunt spelen er een weddenschap op plaatsen! 

FiveThirtyEight gebruikt overigens SPI-beoordelingen - die een aanvallende en verdedigende component hebben - om te bepalen welk team een ​​bepaalde wedstrijd gaat winnen. Dit wordt vervolgens allemaal opgebouwd om te zien hoeveel punten elke partij zal verzamelen voor het einde van het seizoen of de beste kans heeft in knock-outscenario's. Uit deze statistieken blijkt dus dat FC Barcelona daadwerkelijk veel kans maakt op het winnen van de Europa League, wat minder geldt voor tegenstander Manchester United. Erik ten Hag is dan ook vast niet blij met de loting. FiveThirtyEight geeft United dan ook niet veel kans om Barcelona te verslaan in de playoffs, om precies te zijn 38 procent. Ten Hag en zijn ploeg worden ondertussen gezien als 11 procent kanshebbers om op 31 mei 2023 de finale in Boedapest te bereiken. Aan de andere kant is de kans volgens FiveThirthyEight een stukje groter dat Barcelona deelneemt aan deze finale. De supercomputer schat deze kans namelijk op 26 procent.

Alhoewel FC Barcelona dus een van de grote favorieten voor het winnen van de Europa League is volgens FiveThirthyEight is deze Spaanse club niet dé grootste favoriet. Deze eer gaat volgens de supercomputer namelijk naar Arsenal. De koploper van de Premier League maakt namelijk nog meer kans op het winnen van de felbegeerde titel, om te weten 26 procent. FiveThirthyEight verwacht dan ook dat de finale gaat tussen Arsenal en Barcelona. Het Engelse team onder leiding van Mikel Arteta maakt namelijk 39 procent kans op het behalen van de finale in Boedapest. 

Achter Arsenal en Barcelona is er best wel wat ruimte als het gaat om de grote favorieten voor het winnen van de Europa League. Verrassend genoeg staat een Nederlandse club derde in het overzicht van FiveThirthyEight, namelijk Arsenal met 8 procent. Naast Manchester United, de volgende tegenstander van Barcelona, heeft ook Real Sociedad een kans van 6 procent op het in de wacht slepen van de felbegeerde trofee. Toevalligerwijs speelden Sociedad en United tegen elkaar in de groepsfase. Andere kanshebbers voor het winnen van de Europa League zijn volgens FiveThirthyEight onder meer Feyenoord, Juventus, AS Roma, Sporting Portugal en Red Bull Salzburg. Deze clubs maken echter wel flink minder kans dan vooral Arsenal en Barcelona. Op deze website vind je diverse goksites waarop je kunt wedden welk team de beker in de wacht sleept! 

Fcbarcelonanieuws.nl

Bezoek Fcbarcelonanieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over FC Barcelona van Barcelona. Blijf op de hoogte van de laatste FC Barcelona transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens FC Barcelona wedstrijden.

Fcbarcelonanieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Fcbarcelonanieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Fcbarcelonanieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Fcbarcelonanieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.